تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
احساسات و خلاقیت مدت مطالعه: 2 دقیقه
ای سنج 29 مهر 1398 مدت مطالعه: 2 دقیقه

احساسات و خلاقیت

خلاقیت سر شار از احساسات گوناگون می باشد؛ پژهشگران خلاقیت با بررسی نقش عواطف در خلاقیت، طی زمان ۳۵ سال به حقایق بزرگی دست یافته اند. شاید از جالب ترین حقایقی که می توان به آن اشاره کرد این است که: هنگامی که افراد شادتر هستند و یا در کشور هایی با افراد پر انرژی و خوش حال زندگی می کنند، در زمینه ی تفکر خلاق بسیار موفق تر هستند. بنابر این به نظر می رسد که لازمه ی خلاق بودن این است که افراد از حال خوبی برخوردار بوده و با نشاط باشند.
در این اینجا ممکن است سوالی به وجود بیاید؛ اینکه پس چرا هنگامی که به افراد خلاق فکر می کنیم، خوش حال و با انرژی بودن، اولین کلماتی نیست که به ذهنمان خطور می کند؟
تحقیقات انجام شده تنها به آشکار کردن این نکته که کدام احساسات برای خلاقیت مفید یا مضر هستند، نمی پردازد؛ بلکه حقایق گسترده تری را برای ما آشکار می سازد.
یکی از مزیت مطالعات طولانی مدت دانشمندان در زمینه های گوناگون این است که آن ها را قادر می سازد تا به بیان روابط علت و معمولی موضوع مورد نظر خود دست یابند.

خلاقیت
یکی آزمایشاتی که محققان در طی ۳۵ سال مطالعه خود انجام دادند اینگونه بود که تعدادی از دانشجویانی را که در کلاس های روانشناسی ثبت نام کرده بودند را به آزمایشگاه برده و با پخش موسیقی، از آن ها خواستند تا ضمن گوش کردن به آن، خاطرات شخصی خود را مرور کنند. این کار آن ها را در حالتی خاص قرار می داد. سپس به افراد تکالیفی که نیازمند خلاقیت است، داده می شود؛ مثلاً از آن ها خواسته می شود تا ایده هایی برای استفاده از آجر بدهند. این کار حدود سه تا چهار دقیقه طول می کشد. انجام مکرر این آزمایش نشان می دهد که حالات شادی و خوش حالی، برای خلاقیت بسیار مفید می باشند. با این حال این مطالعه محدود بوده و در شرایط آزمایشگاه انجام شده است؛ بنابر این قادر به ترسیم دنیای واقعی افراد و شیوه ی برخورد آن ها نمی باشد.
دانشجویان انتخاب شده برای این آزمایش، همه افرادی عادی بوده و هیچ یک نماینده ی افراد خلاق نمی باشند.
در نتیجه گیری از این آزمایش، باید به مواردی دقت کنیم؛
مثلاً این که موسیقی دارای احساسات عمیق و رونده ای بوده و برای هر شخص معنای منحصر به فردی دارد. ضمناً هنگامی که افراد با تداعی خاطرات خود در وضعیتی خاص قرار می گیرند، کیفیت احساساتی که هر کدام از آن ها تجربه می کنند، یکسان نیست. مسئله ی دیگر این است که آیا مشاهده ای که در آزمایشگاه انجام شد، واقعاً نماینده ی خلاقیت در زندگی روزمره است؟ این که فرآیند خلاقیت در زندگی ی عادی سه تا چهار دقیقه طول بکشد، به ندرت اتفاق میفتد.

احساسات و خلاقیت

احساسات و خلاقیت

همچنین شیوه ی طراحی این آزمون به گونه ایست در آن افراد با علائق و مهارت های ویژه و گوناگون، مزیتی بر یکدیگر ندارند.؛ با این حال افراد خلاق، عمیقاً به کار خود اهمیت داده و اشتیاق سازنده بودن بخشی از وجود آن هاست.
گرچه نتیجه گیری های این مطالعه پیرامون خلاقیت است اما تنها یک مولفه ی آن را مورد بررسی قرار می دهد؛ تولید ایده.
به بیان ساده تر خلاقیت چیزی بیش از ایده پردازیست. “ون گوک” فقط ایده ای برای نقاشی گل های آفتاب گردان نداشت؛ بلکه او آن ها را نقاشی کرد. “همینگوی” فقط ایده ای درباره ی ماهی گیر قدیمی که با یک مارلین غول پیکر مبارزه می کرد نداشت، بلکه او آن داستان را نوشت. اگر کسی قصد داشته باشد که بعد از فرآیند تولید ایده، اقدام به انجام آن کند، قبل از آن باید تحلیل کند که کدام یک از آن ایده ها برای دنبال کردن مناسب است. این کار مستلزم “تفکر انتقادی” می باشد.
بنابر این برای بررسی عوامل موثر بر خلاقیت تنها پرسیدن این سوال که کدام احساسات برای افزایش خلاقیت مفید هستند، کافی نیست و باید سوالات مختلفی بپرسیم: آیا الگو های احساسی خاصی موجود بوده و کم و بیش توسط افراد خلاق تجربه می شود؟ ، چگونه افراد از تجربیات عاطفی مختلف خود در خدمت خلاقیت استفاده می کنند؟و…
نکته ی مهم این است که انسان ها در قبول احساسات خود منفعل نیستند؛ بلکه می توانند احساسات مثبتی مثل شادی را خودشان ایجاد کرده و یا احساسات نامطلوبی مثل غم و ناامیدی را مدیریت کنند و این گونه زمینه های پیشرفت و بروز خلاقیت در زندگی شان را فراهم می سازند و همچنین قادر خواهند بود تا از آن ها جهت الهام بخشیدن به تفکرات و عملی کردن ایده های خود استفاده کنند.

[kkstarratings]

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید