تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

اختلال وسواس فکری عملی و اختلال مربوط مشخص دیگر در DSM-5

اختلال وسواس فکری عملی و اختلال مربوط مشخص دیگر، از خانواده اختلالات وسواسی است که فرد دارای اعمال یا فکرهایی است که وسواس تلقی می شوند.

در این مقاله می خواهیم تا شما را با اختلال وسواس فکری- عملی و اختلال مربوط مشخص دیگر، بر اساس راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی ویراست پنجم DSM-5 آشنا سازیم.

اختلال وسواس فکری عملی و اختلال مربوط مشخص دیگر

این طبقه در مورد جلوه هایی به کار می رود که در آنها، نشانه های مخصوص وسواس فکری - عملی و اختلال مربوط که ناراحتی یا اختلال قابل ملاحظه بالینی در عملکرد اجتماعی، شغلی یا زمینه های مهم دیگر عملکرد ایجاد می کنند غالب باشند، اما ملاک های کامل را برای هیچ یک از اختلالات در طبقه تشخیصی وسواس فکری- عملی و اختلالات مربوط برآورده نکنند.

طبقه وسواس فکری - عملی و اختلال مربوط مشخص دیگر در موقعیت هایی مورد استفاده قرار می گیرد که متخصص بالینی تصمیم بگیرد دلیل خاص را برای اینکه جلوه بالینی ملاک های هیچ وسواس فکری - عملی و اختلال مربوط برآورده نمی کنند، منتقل کند. این با ثبت کردن «وسواس فکری - عملی و اختلال مربوط مشخص دیگری و به دنبال آن با دلیل خاص (مثل «اختلال رفتار تکراری متمرکز بر بدن») انجام می گیرد.

نمونه هایی از جلوه هایی که می توانند با استفاده از عنوان «مشخص دیگر» تعیین شوند موارد زیر را شامل می شوند:

اختلال شبه بدشکلی بدن با نقایص واقعی

 این شبیه اختلال بدشکلی بدن است به جز اینکه نقایص یا عیب ها در ظاهر جسمانی کاملا برای دیگران قابل مشاهده هستند (یعنی، آنها محسوس تر از «جزئی»، هستند. در چنین مواردی، اشتغال ذهنی به این نقص ها آشکارا بیش از اندازه است و اختلال یا ناراحتی قابل ملاحظه ای ایجاد می کند.

اختلال شبه بدشکلی بدن بدون رفتارهای تکراری

جلوه های بالینی که اختلال بد شکلی بدن را برآورده می کنند به جز اینکه فرد رفتارهای یا اعمال ذهنی تکراری را در پاسخ به نگرانی های ظاهر انجام نداده است.

اختلال رفتار تکراری متمرکز بر بدن

این با رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن عودکننده (مثل ناخن جویدن، گاز گرفتن لب، جويدن لب) و تلاش های مکرر برای کاهش دادن یا متوقف کردن این رفتارها مشخص می شود. این نشانه ها ناراحتی یا اختلال قابل ملاحظه بالینی در عملکرد اجتماعی، شغلی یا زمینه های مهم دیگر عملکرد ایجاد می کنند و با اختلال موکنی، اختلال پوست کنی، اختلال حرکت قالبی، یا صدمه زدن به خود غیرخودکشی گرا بهتر توجیه نمی شوند.

حسادت وسواسی

این با اشتغال غير هذیانی به خیانت خیالی همسر مشخص می شود. این اشتغال های ذهنی ممکن است به رفتارهای یا اعمال ذهنی تکراری در پاسخ به نگرانی هایی درباره خیانت منجر شوند؛ این حسادت ها اختلال قابل ملاحظه بالینی در عملکرد اجتماعی، شغلی یا زمینه های مهم دیگر عملکرد ایجاد می کنند و با اختلال روانی دیگر مانند اختلال هذیانی، نوع حسادت یا اختلال شخصیت پارانوئید بهتر توجیه نمی شوند.

Shubo-kyofu

نوعی از taijin kyofusho است که شبیه اختلال بدشکلی بدن است و با ترس مفرط از داشتن بدشکلی بدن مشخص می شود.

Koro

در ارتباط به dhat syndrome، دوره اضطراب ناگهانی و شدید در این باره است که آلت مردی (یا فرج و نوک پستان ها در زنان) به داخل بدن عقب نشینی کند و احتمالا به مرگ منجر شود.

Jikosho-kyofu

نوعی از tajin kyofusho است که با ترس از داشتن بوی تهوع آور بدن مشخص می شود (نشانگان ارجاع بویایی نیز نامیده می شود).

 
 

 

 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید