تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

اسکیزوفرنی مشخص و اختلال روان پریشی دیگر در DSM-5

اسکیزوفرنی مشخص و اختلال روان پریشی دیگر، یکی از اختلالات سایکوتیک است که اختلال فرد با واقعیت قطع است و دارای توهم، هذیان، گفتار، رفتار و آشفته است.

اسکیزوفرنی مشخص و اختلال روان پریشی دیگر، یکی از انواع اختلالات طیف اسکیزوفرنی یا سایکوتیک است که در این مقاله قصد داریم به شرح آن بپردازیم.

مقدمه

این اختلال یکی از اختلالات شاخه اسکیزوفرنی و روان پیشی است، فرد در این بیماری نسبت به مشکل خود بینش ندارد،  ارتباطش با واقعیت قطع است. دارای توهم، هذیان، گفتار و رفتار و افکار آشفته هستند. در این اختلال تمایل به خشونت زیاد است و فرد دارای نوسانات خلقی شدید می باشد.

این طبقه در مورد جلوه های بالینی صدق می کند که در آنها، نشانه های مخصوص اسکیزوفرنی و اختلال روان پریشی دیگر که ناراحتی یا اختلال قابل ملاحظه بالینی در عملکرد اجتماعی، شغلی یا زمینه های های دیگر عملکرد ایجاد می کنند، غالب باشند، ولی ملاک های کامل را برای هیچ یک از اختلالات در طيف اسکیزوفرنی و طبقه تشخیصی اختلالات روان پریشی دیگر برآورده نکنند. طبقه طیف اسکیزوفرنی مشخص دیگر و اختلال روان پریشی دیگر در موقعیت هایی به کار برده می شود که در آنها، متخصص بالینی تصمیم بگیرد دلیل خاص را برای اینکه جلوه بالینی ملاک های هیچ یک از اختلالات طیف اسکیزوفرنی و اختلال روان پریشی دیگر را برآورده نمی کنند، منتقل کند. این با ثبت کردن «طیف اسکیزوفرنی مشخص دیگر و اختلال روان پریشی دیگر» و به دنبال آن، ذکر گردن دلیل خاص (مثل «توهمات شنیداری مداوم») انجام می شود. نمونه هایی از جلوه هایی که می توان با استفاده از عنوان «مشخص دیگر» تعیین کرد، موارد زیر را شامل می شوند:

توهمات شنیداری مداوم در غیاب ویژگی های دیگر روی می دهند.

هذیان های همراه با دوره های خلقی که همپوشی قابل ملاحظه دارند: این هذیان های مداوم همراه با دوره های خلقی همپوش را شامل می شود که در بخش قابل توجهی از اختلال هذیانی وجود دارند به طوری که ملاکی که فقط اختلال خلق کوتاه مدت در اختلال هذیانی را تصریح می کند، برآورده نمی شود)".

نشانگان روان پریشی تقلیل یافته: این نشانگان با نشانه های شبه روان پریشی مشخص می شود که زیر سطح آستانه برای روان پریشی کامل قرار دارد (مثلا، نشانه ها شدت کمتری دارند و موقتی هستند و بینش نسبتأ حفظ شده است).

نشانه های هذیانی در همسر یا فرد مبتلا به اختلال هذیانی: در زمینه رابطه، موضوعات هذیانی همسر مسلط، محتوایی را برای عقیده هذیانی فرد تأمین می کند که ممکن است در غیر این صورت ملاک های اختلال هذیانی را کاملا برآورده نکند، تفاوت دارد.

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید