تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
راه های رهایی از  خود تخریب گری مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 23 آبان 1398 مدت مطالعه: 3 دقیقه

راه های رهایی از خود تخریب گری

اگر از شما سوال کنیم، چقدر با خودتان مهربان هستید؟ چه پاسخی برای این سوال دارید؟ بله منظور ما دقیقا مهربانی با خودمان است و نه محبت داشتن به دیگران! آیا شما هم جز آن دسته افرادی هستید که دائما به جای محبت به خود، خودتان را سرزنش می کنید؟ در هر موقعیتی به جای اصلاح اشتباه، خودتان را تخریب می کنید؟ اگر عادت به خود تخریب گری دارید، به شما پیشنهاد می کنیم این مقاله را بخوانید و از راهکارهای رهایی از خود تخریب گری مطلع شوید. آنچه در ادامه خواهید خواند، بر اساس فهرست مطالب، به شرح زیر است:

در صورت تمایل می توانید مقاله ی گذشته، یعنی هنر تحقق خود که در رابطه با خود تخریب گری می باشد، را در مجله ای سنج مطالعه کنید. 

خود تخریب گری چیست؟

همان طور که در مقاله هنر تحقق خود، ذکر کردیم، خود تخریب گری مجموعه رفتارهای خود آسیب رسانی است که باعث دوری ما از خود واقعی مان می شود. خود تخریب گری سه منشا اصلی دارد و این سه منشا عبارت است از:

کمال گرایی
خود سرزنش گری
دو گانگی

شکست خود

درمان خود تخریبی

خود تخریب گری اثرات منفی زیادی به همراه دارد؛ در ادامه می خواهیم راهبرد های موثر برای جلوگیری و پرهیز از این رفتار مخرب را به همراه یکدیگر بررسی کنیم. شما باید در مقابل خود تخریبی: 

نسبت به علائم و هشدار ها حساس باشید

شما به بسیاری از رفتار ها عادت کرده اید و به نادرست بودن آن ها توجه ندارید. بهتر است آن ها را بازبینی کرده و مشاهده کنید که از دل همین رفتار ها، بسیاری از واکنش های اشتباهتان که تصور چندانی هم از آن ها ندارید، به چشم می خورد.

پیچیدگی و سختی ها را بپذیرید و در آغوش بگیرید

یکی از واکنش هایی که در خود تخریب گری اتفاق میفتند، طفره رفتن از قبول مسئولیت اشتباهات و فرار از حل مسئله است. افراد در این هنگام، به جای پرداختن به مسئله ی اصلی و تدبیر اقدام مناسب، دائم به انتقاد کردن از خود و دیگران می پردازند. بهتر است تصمیم بگیرید که خود به صورت تنها و یا با کمک درمانگرتان، به استقبال مشکلات رفته و به جای استفاده از شیوه ی نامناسب، مسئله ی اصلی را دیده و اقدام مناسب را انجام دهید.

اعتماد به نفس خود را تقویت کنید

افرادی که خود تخریب گری بالایی دارند، دائم در حال سرکوب کردن استعداد هایشان هستند؛ آن ها هیچ تلاشی جهت مشاهده ی توانمندی های خود نمی کنند. ما باید سعی کنیم تا صداهای منفی درونمان را خاموش کنیم و اعتماد بیشتری به خود و توانایی هایمان داشته باشیم.

محدودیت ها را زیبا و به چشم فرصت ببینید

سرانجام باید از توهم کامل و بی نقص بودن رها شویم و بپذیریم که تنها زمانی می توانیم رشد کنیم که نقص هایی داشته باشیم. اگر چیزی به کمال خود برسد، هرگز نمی تواند پیشرفت کنید. همانطور که رولومی پیشنهاد می کند، تنها با پذیرش این موضوع قادر خواهیم بود تا یک اثر  هنری واقعی ایجاد کرده و از هدیه ی واقعی وجود داشتن خود، لذت ببریم.

عادات نامناسب خود را اصلاح کنید

اگر رفتار یا عادت خاصی دارید و عموما به دنبال این رفتار، خودتان را سرزنش می کنید، بهتر است همین حالا برای اصلاح این رفتار تلاش کنید. اصلاح عادات نامطلوب باعث خود تخربی کمتر می شود. اگر به فست فود یا غذای چرب علاقه دارید و همیشه در خوردن این غذا زیاده روی کرده و پس از آن خودتان را سرزنش می کنید، پس چه بهتر که قدمی برای اصلاح این رفتار بردارید. 

خود آگاهی خود را افزایش دهید

هر چه شناخت ما از خودمان کامل تر باشد، خود تخریب گری کمتری داریم؛ یکی دیگر از بهترین راهکارها برای حذف رفتار خود تخریب گری، افزایش خود آگاهی و شناخت خود است. افراد خودآگاه، نقاط قوت و ضعفشان را به خوبی می دانند، درک کاملی از احساسات و عواطفشان دارند و از نگرش ها و باورهایشان یک تصویر روشن در ذهن دارند. 

خودتان را دوست داشته باشید

چرا که! همان طور که به اطرافیان و اعضای خانواده علاقه مندید و به آن ها عشق می ورزید، خودتان را هم دوست داشته باشید. اگر اشتباه کردید، خودتان را سرزنش نکنید! از خودتان مراقبت کنید، خود مراقبتی شامل موارد زیر می شود:

داشتن رژیم غذایی
شرکت در کلاس های یوگا و مدیتیشن
ورزش و تحرک جسمانی
رسیدگی به خود
روشن کردن شمع و عود
و... 

خودتخریبی

اشتباه خود را بپذیرید

اگر می خواهید خود تخریب گری کمتری داشته باشید، فقط کافی است مسئولیت اشتباهات خود را قبول کنید. به جای سرزنش و خود انتقادی راهکاری برای جبران اشتباهات خود پیدا کنید و این نکته را مد نظر داشته باشید که هر فردی ممکن است اشتباه کند و انسان بدون خطا وجود ندارد!

فعالیت جایگزین پیدا کنید

تا زمانی که می توان فعالیت های مثبت انجام داد، چرا خود تخریب گری؟! شما باید محرک هایی که باعث رفتار خود تخریب گری در شما می شود را شناسایی کنید و سپس رفتار ها و فعالیت های مثبت دیگری را جایگزین آن کنید. مثلا زمانی که فکر می کنید می خواهید دست به خود تخریب گری بزنید، خودتان را با فیلم مورد علاقتان سرگرم کنید یا وقت خود را با خوردن یک غذای خوشمزه بگذرانید. 

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد راه های رهایی از خود تخریب گری صحبت کردیم؛ خود تخریب گری یک رفتار منفی و خود آسیب رسان است. خوشبختانه راهکارهایی برای از بین بردن این رفتار وجود دارد. با مطالعه این مقاله می توانید راهکارهای پرهیز از خود تخریب گری را یاد بگیرید.

آیا شما هم خود تخریب گری می کنید؟ برای پرهیز از این رفتار، چه راهکارهایی را در پیش گرفته اید؟ در صورت تمایل نظرات، دیدگاه ها و تجربیات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید. 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید