پست وبلاگی
انواع همدلی مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 15 تیر 1398 مدت مطالعه: 3 دقیقه

انواع همدلی

همدلی چیست؟ دکتر دانیل گلمن همدلی را اینگونه تعریف می کند: بدون آنکه دیگری چیزی به ما بگوید، بتوانیم آنچه را که فکر و احساس می کند درک کنیم.

همه انسان ها احساسات خود را از طریق لحن، حالات چهره ای، ایما و اشارات و … به دیگران انتقال می دهند. در این مقاله می خواهیم انواع همدلی را توضیح دهیم.

سه نوع اصلی همدلی

نوع همدلی که شما ابراز یا احساس می کنید بسیار مهم است. همدلی شناختی، عاطفی و دلسوزانه سه نوع همدلی هستند که به طرق مختلف خود را نشان می دهند. وقتی تجربیات خود را در خانه، دفتر، با دوستان و خانواده به یاد می آورید، به زودی متوجه انواع مختلف همدلی خواهید شد. در ادامه به توضیح بیشتر انواع همدلی می پردازیم.

 همدلی شناختی

تعریف: فقط دانستن اینکه طرف مقابل چه احساسی دارد و ممکن است به چه چیزی فکر کند. 

تمرکز نوع همدلی: تفکر، درک، هوش.

مزایا: در مذاکرات کمک می کند، به دیگران انگیزه داده، دیدگاه های مختلف را فهمید. مدیرانی که در این نوع همدلی از مهارت بالایی برخوردار باشند، می توانند بازده کارمندان خود را افزایش دهند.

مشکلات: همدلی که فقط شناختی باشد نمی تواند احساسات عمیق را درک نموده و یا ممکن است آنها را نادیده بگیرد. در واقع این نوع همدلی شما را به معنای درک شده در جای شخص دیگری قرار نمی دهد.

همدلی شناختی هم به افکار و هم به احساسات مربوط می شود. این با دانش یا درک در سطح فکری تعیین می شود. همانطور که اکثر ما می دانی ، درک غم و اندوه همان غم نیست.

من گمان می کنم اگر من با عصبانیت از دست دادن کار خود به خانه بیایم، شریک زندگی من چنین واکنشی نشان خواهد داد. همانطور که یک پزشک ممکن است به یک بیمار نگاه کند و سعی کند به جای فرو رفتن در احساسات بیمار، عناصر بیماری را درک کند، همدلی شناختی به مشکلات فرد پاسخ می دهد.پ می توانید بگویید که اینگونه برخی افراد احساسات را درک می کنند و به همین دلیل برای افراد در موقعیت های خاص منطقی هستند.

این نوع همدلی زمانی می تواند بسیار مفید باشد که شما نیاز به "وارد شدن در سر کسی" یا تعامل با تاکتیک ها و درک داشته باشید.  از طرف دیگر، همدلی شناختی از جهاتی کافی نیست است. به نوعی آیا نیازی نیست که بتوانید احساسات شخص مقابل را به طور مستقل درک کنید تا آنها را به درستی متوجه شوید؟ در نتیجه، افرادی که با همدلی شناختی پاسخ می دهند ممکن است سرد یا خیلی دور از عواطف به نظر برسند.

همدلی

همدلی عاطفی

تعریف: من تو را حس می کنم. این همدلی بر اساس تماس و گفت وگو با دیگران است. مشاوران و معلمان از این نوع همدلی بهره می¬برند چون قادرند خود را به¬راحتی جای دیگران بگذارند.

تمرکز نوع همدلی: احساسات، احساسات جسمی ، نورونهای آینه ای در مغز.

مزایا: به ایجاد روابط قوی بین فردی و حرفه ای در مربیگری، بازاریابی، مدیریت منابع انسانی کمک می کند.

مشکلات: در برخی شرایط ممکن است طاقت فرسا شده و احساسات را شدیده درگیر کند.

همدلی هیجان،  تجربه مستقیم احساساتی است که شخص دیگری تجربه می کند. احتمالاً اصطلاح "همدلی" را شنیده اید که به معنای شخصی است که قادر به کنترل کامل وضعیت روحی و روانی شخص دیگر است. 

به نظر می رسد این نوع پاسخ از منطق و فکر جدا باشد، اما همانطور که گلدمن اشاره کرد، همدلی احساسی در واقع ریشه عمیقی در نورون های آینه ای فرد دارد. همه حیوانات دارای نورون هایی هستند که با مشاهده عملکرد حیوان دیگری به روش خاصی رفتار می کنند،. همدلی احساسی با احساساتی که فرد در پاسخ به یک موقعیت تجربه می کند، همین کار را می کند.

وقتی شریک زندگی شما - یا کسی که عاشقانه دوستش دارید - با اشک به سراغ شما می آید، احساس ناراحتی قلبی شما یک واکنش طبیعی است. مانند گریه در عروسی یکی از عزیزان، این یک واکنش درونی است که اغلب شبیه واکنش طرف مقابل است. این ارتباط با شخص دیگر است و می تواند پیوندی پایدار ایجاد کند.

مانند همدلی شناختی، همدلی عاطفی نیز دارای اشکالاتی است. گلمن می نویسد: "همدلی احساسی ممکن است آنقدری شدید شود که مردم نتوانند با احساسات استرس زا خود کنار بیایند. احساسات زیاد می تواند حتی در روابط کم باعث فرسودگی عاطفی شود.

همدلی

 همدلی دلسوزانه

تعریف: من به تو یاری می رسانم چون حس می کنم به کمک احتیاج داری. افرادی که این نوع همدلی را دارند، همیشه داوطلب کمک به دیگران هستند و به عنوان شهروند خوب محسوب می شوند.

تمرکز نوع همدلی:: هوش ، احساس و عمل.

مزایا: به وجود شخص نگاه می کند.

مشکلات: با توجه به ترکیبی بودن شاید موانع خاصی را ایجاد نکند.

در بیشتر موارد، همدلی ایده آل است. همدلی شناختی می تواند در محل کار، هنگام مذاکره  مناسب باشد. همدلی احساسی می تواند واکنش عاطفی به افراد نزدیک ما باشد. همدلی دلسوزانه توازن شدیدی بین این دو ایجاد می کند.

همدلی دلسوزانه با در نظر گرفتن هم عواطف احساس شده و هم وضعیت منطقی و فکری طرف مقابل، بدون از دست دادن تمرکز، به ارتباط طبیعی بین آن ها اهمیت می دهد.

وقتی عزیزی با اشک به سراغ شما می آید، می خواهید دلیل ناراحتی او را بفهمید و همچنین می خواهید با به اشتراک گذاشتن تجربیات عاطفی آنها و امیدواری به بهبودی آنها دلجویی کنید. 

همدلی دلسوزانه میانه را می گیرد و از هوش هیجانی برای پاسخگویی موثر به یک موقعیت استفاده می کند. در همدلی دلسوزانه ما بار یا احساس مسئولیت شخص دیگرصرفا تحمل نمی کنیم. بلکه در این شرایط با ذهن آگاهی کامل به شفقت می پردازیم.

 


برای اطلاع بیشتر توصیه می کنیم که مقاله همدلی چیست؟ را مطالعه کنید.


جمع بندی ای سنج

ما برای همدلی ابتدا باید عواطف دیگران را حس کنیم. قابل به ذکر است همدلی طیفی دارد که از بی اعتنایی شروع می شود و تا یاری رساندن به آنان ادامه می یابد.
سینگر بیان می کند که خواندن احساسات دیگران از لحاظ مغزی به این معناست که ما ابتدا آن عواطف را در درون خود می یابیم و وقتی که با احساسات درونی خود مواجهه می شویم، ناحیه اینسولا در مغز روشن می شود و همدلی صورت می گیرد.

اکنون شما را با یکی از راه های تقویت همدلی آشنا می کنم: آزمون و خطا. به این صورت که با توجه به شناختی که از کسی دارید، حدس بزنید درمورد موضوع خاصی چه حسی دارد؛ سپس از او درباره حدس خود بپرسید و دریابید که حدس شما صحیح بوده یا خیر. راه های زیادی برای تقویت همدلی وجود دارد که می توانید از طریق آن ها همدلی خود را تقویت کنید.

شما کدام نوع از همدلی را بیشتر به کار می برید؟ به نظرتان کاربرد و اهمیت همدلی چیست؟

علت کمرویی چیست | بهترین روش‌های مدیریت آن
گوش دادن همدلانه چیست | ویژگی و مزایای آن
حل تعارض چیست | اصول و تکنیک‌های آن
خود خواهی چیست | انواع و عواقب آن
مهارت یادگیری چیست؟
استقلال فکری چیست | انواع و روش‌های تقویت آن
چطور نه بگوییم؟ بررسی بهترین روش‌ها
خستگی تصمیم گیری چیست | علل ایجاد و راه غلبه بر آن

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید