تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
تاثیر تمایز احساسات بر کاهش ابتلا به افسردگی مدت مطالعه: 3 دقیقه
ای سنج 01 مهر 1398 مدت مطالعه: 3 دقیقه

تاثیر تمایز احساسات بر کاهش ابتلا به افسردگی

افسردگی جز شایع ترین اختلالات روانشناختی است که امکان بروز آن در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان وجود دارد؛ تا به اکنون، تحقیقات مختلف بسیاری در خصوص افسردگی انجام شده است که یکی از این تحقیقات به بررسی تاثیر تمایز احساسات بر کاهش ابتلا به افسردگی می پردازد؛ فکر می کنید، تشخیص و تمییز احساسات از یکدیگر می تواند از شدت نشانه های افسردگی بکاهد؟
در این مقاله همراه ما باشید. 

افسردگی چیست؟ 

افسردگی جز اختلالات خلقی می باشد؛ مشخصه اصلی این اختلال، تجربه احساس غم و اندوه می باشد. فردی که افسردگی را تجربه می کند، نسبت به چیزهایی که قبلا از آن ها لذت می برده، کاملا بی علاقه است.
افسردگی بر نحوه تفکر، اعمال و رفتار فرد در زندگی تاثیر می گذارد و می تواند عملکرد فرد را در ابعاد مختلف زندگی، اعم از شغلی، تحصیلی، روابط عاشقانه و بین فردی مختل کند. 

علائم افسردگی چیست؟

افسردگی با علائم جسمانی و رفتاری مختلفی قابل تشخیص است؛ از جمله مهم ترین علائم افسردگی شامل موارد زیر می شود:
  • احساس غم و اندوه
  • احساس گناه
  • افکار خودکشی
  • اقدام به خودکشی
  • دیدگاه منفی گرایانه نسبت به زندگی
  • یاس و ناامیدی
  • پوچ دیدن دنیا
  • فکر کردن در مورد مرگ
  • عزت نفس پایین
  • تغییر الگوی اشتها؛ پرخوری یا کم خوری
  • تغییر الگوی خواب؛ پر خوابی یا کم خوابی یا مشکل در به خواب رفتن
  • تغییر وزن؛ کاهش یا افزایش وزن
  • و... 

افسردگی چیست؟

تمایز احساسات و افسردگی 

فرض کنید مسئله ای باعث ناراحتی تان شده است و همان لحظه از شما خواسته می شود تا احساس خود را بیان کنید؛ چگونه به آن سوال پاسخ خواهید داد؟
 
نگاه افراد به تجربه ی عاطفی شان متفاوت است. وقتی از آن ها سوالی درباره ی احساساتشان می کنیم، برخی ممکن است بگویند ناراحت هستند، بعضی ممکن است بگویند غمگین و ناراحت هستند؛ عده ای دقیق تر به بیان احساس خود می پردازند، مثلاً پاسخ می دهند که احساس غم، ناامیدی، حسادت و چند احساس دیگر را تجربه می کنند.
 
توانایی ما در تفکیک احساساتمان چقدر است؟
تحقیقات نشان داده است توانمندی  ما در این کار چه در شناسایی احساسات و چه در مدیریت آن ها، پیامد های گوناگونی دارد. در افرادی که مدت زیادی را به تفکر درباره ی احساسات خود اختصاص می دهند، توانایی تفکیک احساسات تاثیر قابل توجهی بر ابتلای آن ها به بیماری افسردگی دارد.
تفکر دائمی بر روی عواطف، سبب توجه بیش از اندازه به تفکرات منفی شده و نشخوار فکری و کاهش توانایی حل مسئله می شود. این فرآیند احتمال ابتلای افراد به افسردگی را افزایش می دهد.
افرادی که توانایی بیشتری در تمایز قائل شدن بین احساسات خود دارند، تغییرات احساسات خود را نیز سریع تر متوجه می شوند. برای مثال ممکن است بیماران هنگامی که در چرخه ی نوشخوار فکری، گیر می کنند تنها احساس ناراحتی و غم داشته و نتوانند از این چرخه خارج شوند؛ اما در همین شرایط گروهی دیگر که می دانند به جز غم و اندوه، دارای احساساتی مثل حسادت و نا امیدی نیز هستند، گرچه این آگاهی تاثیری بر غم و اندوهشان ندارد اما شناخت احساس حسادت و نا امیدی شان سبب می شود تا بهتر عمل کرده و آن غم و اندوه بی دلیل کاهش پیدا کند؛ همچنین اقداماتی جهت مدیریت حسادت و نا امیدی خود انجام دهند.
 
در تحقیقی  دیگر که حدود شش ماه بر روی افراد صورت گرفت، توضیح داد اشخاصی که تمایل به نشخوار فکری داشته و از قدرت تفکیک احساسات کم تری برخوردار هستند، بعد از مدتی علائم افسردگی را به طور قابل توجهی بیشتر از افرادی که به نوشخوار فکری می پرداختند اما توانایی بالایی در تمایز احساسات خود داشتند، نشان دادند؛ این تحقیق مجدداً این فرضیه را که تفکیک احساسات نوعی مکانیزم مقابله ای جهت کنترل شرایط نامطلوب می باشد را تایید کرد.
 
تاثیر تمایز احساسات بر کاهش ابتلا به افسردگی

چگونه احساسات خود را تشخیص دهیم؟ 

خبر خوب این است که شناسایی و تمایز بین احساسات یک مهارت بوده و شما می توانید آن را به دست آورید! 
به عنوان یک تمرین سعی کنید یک لیست کامل از احساسات را بنویسید و دفعه ی بعد که به فکر فرو رفتید، به آن لیست نگاه کرده و عواطف گوناگونی که تصور می کنید در آن لحظه تجربه می کنید را مشخص کنید.
تجربه ی این کار حتی برای یک بار به شما نشان خواهد داد که تجربه ی عاطفی شما بسیار غنی تر از آن چیزی است که خود تصور می کنید.
 

در صورتی که تمایل به ارزیابی افسردگی و نشانه های آن داشته باشید، پیشنهاد می کنیم  تست افسردگی بک را در سایت ای سنج به صورت رایگان انجام دهید و وضعیت خود را در خصوص این بیماری ارزیابی کرده و متناسب با آن، راهکار دریافت کنید. 

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در خصوص تمایز احساسات و کاهش ابتلا به افسردگی صحبت کردیم. افسردگی یک اختلال خلقی شایع می باشد که مهم ترین ویژگی آن، تجربه احساس غم و اندوه می باشد. نتایج برخی از تحقیقات حاکی از آن است که تمایز میان احساسات و تشخیص آن ها می تواند بر کاهش نشانه های افسردگی نقش داشته باشد.
آیا مطالعه مقاله فوق برای شما مفید واقع شد؟ لطفا نظرات و دیدگاه ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید. 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • افسردگی چگونه بیماری است؟

    • افسردگی جز اختلالات خلقی می باشد؛ مشخصه اصلی این اختلال، تجربه احساس غم و اندوه می باشد. فردی که افسردگی را تجربه می کند، نسبت به چیزهایی که قبلا از آن ها لذت می برده، کاملا بی علاقه است. افسردگی بر نحوه تفکر، اعمال و رفتار فرد در زندگی تاثیر می گذارد و می تواند عملکرد فرد را در ابعاد مختلف زندگی، اعم از شغلی، تحصیلی، روابط عاشقانه و بین فردی مختل کند.
  • آیا نشانه های افسردگی محدود به احساس غم و اندوه می شود؟

    • خیر افسردگی دارای دیگر نشانه ها مانند، احساس گناه، بدبینی نسبت به آینده، ناامیدی، افکار مرگ و غیره نیز می باشد.
  • آیا تشخیص و تمایز احساسات از یکدیگر منجر به کاهش افسردگی می شود؟

    • نتایج مطالعات حاکی از آن است که تشخیص احساسات می تواند احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش دهد.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید