تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
تاثیر مربی برای نوجوانان مدت مطالعه: 3 دقیقه
محسن گلکار 10 تیر 1398 مدت مطالعه: 3 دقیقه

تاثیر مربی برای نوجوانان

بسیاری از بزرگسالان وقتی به گذشته خود نگاه می اندازند متوجه می شوند که در اکثر مسیرهای زندگی شان جای یک مربی خالی می باشد. مخصوصاً وقتی متوجه می شوند که جملات یک رهگذر در فلان کوچه در ایام کودکی، یا نصیحت معلم دوران ابتدایی، یا صحبت های گذاری یکی از فامیل یا آَشنایان در فلان شب نشینی سال های پیش به چه میزان تاثیر باور نکردنی گذاشته است .
بهر حال به این می اندیشند که اگر در ایام کودکی مشکلات و سختی ها و راه روش زندگانی را در نزد یک مربی ثابت قدم طی می کردند یقیناً امروز حال و روز بهتری داشتند و می توانستند پیامدهای مثبت و قابل توجه آن را در زندگانی خود ببینید.

مربی خوب چه ویژگی هایی دارد؟

یک مربی خوب ضمن داشتن مهارت، تخصص و آگاهی باید از ویژگی های شخصیتی نوجوان اطلاعات لازم و کافی را داشته باشد و حالات رفتاری، روان شناختی نوجوان را بشناسد.
برای رشد و تعالی نوجوان قدم بردارد و بر اندیشه نوجوان تاثیرات مثبت بگذارد. همچنین، مربی خوب باید بتواند یک رابطه معنادار و سازنده با نوجوان برقرار کند و الهام بخش او در مسیر موفقیت باشد. 

چرا داشتن مربی در دوره نوجوانی اهمیت دارد؟

 سوالی که مطرح می شود این است که وجود یک مربی چرا در طول سال های نوجوانی اهمیت دارد؟ و دیگر این که چگونه نوجوانان مربیان مناسب را پیدا کنند؟
در یک مطالعه جدید محققان تأیید کرده اند که وجود مربی یا همراه یا مشاور تأثیر قابل توجهی بر رشد مثبت جوانان دارد.
در ادامه شرح مختصری از آنچه در این پژوهش در مورد مشاوره و نقش مربی در دوره نوجوانی، به دست آمده است، گزارش می شود. 

 تحقیقات نشان می دهد که وجود مربی در دوران کودکی و نوجوانی دارای مزایای بسیاری می باشد که برخی از مزایای آن عبارت اند از:

  • مهارت های اجتماعی و ارتباطات بین فردی را تسهیل می کند.
  • به نوجوانان کمک می کند تا چالش های زندگی از جمله روابط با همسالان و والدین را تفسیر و مدیریت کنند.
  • گفتگوهای معنی دار و مهارت های شناختی را تقویت کنند.
  • چشم اندازی از آینده برای نوجوان ایجاد می کند. 
  • مدیریت بحران را در فرد تقویت می کند.
  • باعث گسترش و افزایش احساساتی مانند همدلی، کنجکاوی، توانایی و انعطاف پذیری  در نوجوان می شود. 
  • درب های ذهن را به راه های جدید تفکر، منابع و فرصت ها باز می کند.
  • باعث رشد و ارتقای فردی نوجوان می شود. 
  • خودکارآمدی و اعتقاد به خود را افزایش می دهد.
  • باعث افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس می شود.
  • و...

و اما تحقیقات من(نویسنده مقاله)، شامل نوجوانانی بود که در شرایط متفاوتی از فقر فراوان تا ثروت وسیع رشد کرده بودند و نقطه اشتراک آن ها داشتن مربی غیر از والدین بود.

  • همه این نوجوانان بر این باور بودند که داشتن مربی غیر از والدین تاثیر مثبتی بر روند زندگی آنان گذاشته است.
  • عده ای بر این باور بودند که اگر حرف های خوب والدینشان را از زبان مربی بشوند تاثیر مثبت تری میگذارد.
  • عده ای دیگر اعتراف میکردند که آنقدرکه با مربی خود صمیمی و راحت هستند با والدین خود نیستند به همین خاطر خیلی راحت در کنار مربی درد و دل می کنند اما در کنار والدین روحیه محافظه کاری به خرج می دهند.
  • عده ای بر این باورند که اصلا احساس نمی کنند که مربی نقش هدایت گر آنان را دارد و به آن به عنوان دوست صمیمی نگاه می کنند؛ بنابراین زمانی که مربی در جایگاه مربی و معلم قرار می گیرد تاثیراتش تا حدود زیادی کاهش می یابد. پس، داشتن مربی در صورتی که تنها در نقش معلم یا مشاور مدرسه باشد نمی تواند آن ارتباط صمیمی و تاثیر آنچنانی را داشته باشد.

مشاوره و مربی غیر رسمی، مانند مواردی که در مطالعات من ایجاد شده، برای اغلب نوجوانان رخ نمی دهد. با این حال، تمام نوجوانان در دوران نوجوانی باید از مربیان غیر والد بهره مند شوند. اکثر آنان بخاطر این که تاثیر چنین مربی هایی را در زندگی ندیده اند به همین خاطر احساس نیازی به آن نمی کنند. به هر حال نوجوانان باید در جستجوی یک مربی غیررسمی و غیر از والدین باشند.

راهکارهای پیشنهادی برای یافتن مربی در دوره نوجوانی

سخن آخر من با نوجوانان شامل ارائه راهکارهایی برای یافتن مربی در این دوره سنی است؛  پیدا کردن یک بزرگسال برای راهنمایی شما در دوران نوجوانانی ممکن است در ابتدا دشوار به نظر برسد، اما پیشنهاد می کنم مراحل زیر را به دقت بخوانید:

درک هدف از آموزش نوجوانان

شکی نیست هر مربی برای راهنمایی و به موفقیت رساندن شما در مدرسه و در زندگی روزمره تان علاقه مند است و تلاش می کند:

  • آن ها شما را تشویق می کنند تا پاسخ های خودتان را پیدا کنید تا به شما بگویند چه کاری باید انجام دهید.
  •  به صحبت ها و درد ودل های شما گوش می دهند.
  • آن ها طرفدار موفقیت شما هستند.
  • آن ها شما را می بینند، می شنوند و درک می کنند؛ یقیناً این نوع رفتار مربی به شما کمک می کند که یاد بگیرید و به خودتان باور و اعتقاد داشته باشید

اهداف و چالش های خود را تعریف کنید

اهداف فعلی خود را در رابطه با مدرسه، دوستی، منافع یا حرفه ای را در نظر بگیرید. چالش های شخصی را مدنظر قرار دهید. اگر شما اهداف خاصی ندارید یا احساس گم شدن میکنید، شدیداً نیازمند مربی هستید. شاید لازم باشد که خودتان را کشف کنید مربی می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

 پیدا کردن مربی

برای یافتن مربی می توانید از والدین یا دوستانی که تجربه همکاری با یک مربی را داشته اند، کمک بگیرید. در نهایت می توانید یک لیست از مربی هایی که فکر می کنید شرایط همکاری با شما را دارند، تهیه کرده و مربی مورد نظر خود را پیدا کنید. 

 چیزی را که میخواهید بگویید

اکثر بزرگسالان وقتی می خواهند یک نوجوان را هدایت کنند، احساس افتخار می کنند. به همین خاطر با خیال راحت نزد فرد مورد نظر بروید و صحبت کنید، توضیح دهید که چرا شما معتقدید یک مربی به شما سود می دهد و چرا شما از آن ها می خواهید که این نقش را بازی کنند. در مورد اهداف و چالش های فعلی خود صحبت کنید.
بپرسید آیا آن ها مایل به دیدار هر دو هفته برای بحث، تشویق و حمایت از اهداف خود هستند. اگر آنها وقت ندارند یا احساس نمی کنند که آنها درست هستند، دلسرد نشوید؛ روند را با شخص دیگری تکرار کنید.

درباره نویسنده
دکتر مریلین پریس میتچل(Marilyn Price-Mitchell Ph.D.)  یک محقق، سخنران، نویسنده و همکار در موسسه نوآوری های اجتماعی دانشگاه سانتا باربارا است. وی دکترای توسعه انسانی خود را از دانشگاه میشیگان می باشند. تحقیقات و فعالیت های او در رابطه با رشد کودک و نوجوانان، جوامع مدنی و خانواده، مدارس می باشد.

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • مهم ترین مولفه برای راهنمایی نوجوان چیست؟

    • به نظر می رسد، مهم ترین چیزی که می تواند به افراد در راستای راهنمایی به نوجوانان مهم باشد، شناخت و درک نوجوان است. هرچه شناخت از نوجوان بیشتر باشد و درک افراد از نوجوانان بالاتر برود، امکان راهنمایی بهتر او فراهم می شود.
  • نوجوانی چیست؟

    • نوجوانی نام یکی از دوره های رشدی است که میتوان آن را در دسته دوره های حساس رشدی طبقه بندی کرد. دوره ای که نوجوانان بیش از پیش نیاز به همراهی و مراقبت دارند و تغییرات جسمانی، روانی بسیاری را در این دوره تجربه می کند.
  • داشتن مربی در دوره نوجوانی چه مزایایی دارد؟

    • باعث خودباوری، خودآگاهی، افزایش اعتماد به نفس و ... در نوجوان می شود و مسیر موفقیت نوجوان را تسهیل می کند.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید