تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
عوامل مذهبی در اختلال دو قطبی مدت مطالعه: 4 دقیقه
ای سنج 01 اردیبهشت 1400 مدت مطالعه: 4 دقیقه

عوامل مذهبی در اختلال دو قطبی

در این مقاله می خواهیم در مورد عوامل مذهبی در اختلال دو قطبی بحث کنیم. تمرکز بیش از حد بر مذهب یا فعالیت های دینی و مذهبی از علائم احتمالی شیدایی( مانیا)  و هیپومانیا در اختلال دو قطبی است.  بیمار میتلا به دو قطبی دچار نوسانات شدید خلقی و عاطفی می باشد که این نوسانات خلقی می تواند روزها و یا هفته ها در فرد رخ دهد و طول بکشد. به هر حال در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع می پردازیم:

شیدایی یا مانیا

علائم شیدایی و یا مانیا شامل سرخوشی و شادمانی بیش از حد می باشد و این نوسانات خلقی با آنچه که مردمان معمولی تجربه می کنند متفاوت است. البته این تمرکز بیش از حد بر مسائل مذهبی لزوماً منحصر به اختلال دوقطبی نیست، زیرا با اسکیزوفرنی، اختلال اسکیزوفرنی فرم، اختلال اسکیزو افکتیو و سایر اختلالات روان پریشی نیز می تواند همراه باشد و در این اختلالات هم دیده می شود. این شدت دین داری ممکن است اشکال مختلفی داشته باشد، برخی از آن ها زيرکانه تر از اشکال دیگر هستند و خوب همه ی آن ها نشان دهنده روان پريشی نيستند.

نمونه های عینی

"جانی" در یک خانه پروتستان بزرگ شده است اما در نوجوانی دیگر از رفتن به کلیسا منصرف شد. با این حال، پس از بروز علائم دو قطبی، او شروع به رفتن به کلیسا به بیش از یک بار در هفته، انجام کار های داوطلبانه دینی، پیوستن به گروه های مطالعه و مشاوره شخصی مذهبی، از افراد دینی شاخص کرد.

"اد" در زندگی خود هرگز به هیچ مراسم یا رویدادی مدهبی نرفته بود، اما هنگامی که علائم بیماری روانی را پیدا کرد و بعداً به تشخیص دکترش به  بیماری اسکیزوفرنی مبتلا شد، با دوستانش هرروزه  شروع به صحبت بیشتر در مورد خدا کرد، و کتاب مقدس را خواند، سرانجام بدون توجه به اینکه کجا است، به زانو می افتاد وبا صدای بلند دعا می خواند .

هنگامی که "تری"، یهودی مومنی که در تمام زندگی خود به پرستش و عبادت خدا مشغول بود، به اختلال اسکیزوافکتیو مبتلا شد، ادعا کرد که خداوند احساس می کند او فرد بی لیاقتی است و اقدام به خودکشی کرد .

"جری"، که دارای اختلال دوقطبی است، با شروع علائم، تمرکز خود را بیشتر بر روی اعتقادات مذهبی خود گذاشت و پنداشت که داشتن عقاید مذهبی به او در این شرایط سخت کمک می کند.

پزشک تری ممکن است فوراً توهمات مذهبی را در او تشخیص دهد. اما در موارد جانی و اد، یک روانپزشک ممکن است احساس کند که گذاشتن چنین  تشخیصی زود است. و در مورد جری، در این مرحله، به نظر می رسد اعتقادات وی بیش از اینکه مسئله ساز باشد، حمایت کننده است.

گزارش آماری

روانپزشک هارولد جی کوئنیگ، استاد روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشگاه دوک، در پژوهش های خود در سال 2007 اشاره کرد: در حالی که حدود یک سوم روان پریش ها دارای توهمات مذهبی هستند، اما همه تجربه ها و باور های مذهبی مربوط به روان پریشی نیستند. کوئنیگ دریافت که برخی از رویکردهای معنوی ممکن است برای بیمار مفید باشد - مانند مورد جری. کوئنیگ در ادامه بیان کرد: هنگامی که توهمات مذهبی فوراً آشکار نشوند، پزشک معالج باید اعتقادات و رفتارهای مذهبی بیمار را به دقت بررسی کند.

 هذیان های مذهبی چیست ؟

هذیان به عنوان "عقاید و باور نادرست محکم در مورد خود و یا موقعیت هایی که فرد در آن قرار دارد " تعریف می شود و انواع مختلف آن شامل موارد زیر می باشد:
توهم  پارانوئید یا آزار دهنده
هذیان مرجع
هذیان بزرگ منشی
حسادت هذیانی 
و دیگر موارد هذیان 

به ویژه دو مورد از این موارد ممکن است در یک زمینه مذهبی نمود پیدا کنند. در اینجا به شرح چند نمونه می پردازیم :

توهمات پارانوئید مذهبی

فردی که دچار این توهمات است اظهار می کند "شیاطین مرا زیر نظر دارند، دنبالم می کنند، منتظر می مانند اگر کاری  را که دوست دارند انجام ندهم  مجازاتم کنند" یا "اگر کفشهایم را بپوشم، خدا آنها را به آتش می کشد تا مجازاتم کند، تا همیشه پابرهنه راه بروم" توهمات شنیداری، از جمله: "صداها مدام به من می گویند شیاطینی در اتاق من وجود دارند"، اغلب با پارانویای مذهبی ترکیب می شوند.

توهمات مذهبی از نوع بزرگ منشی 

"خداوند من را بالاتر از شما مردم عادی قرار داده است. او به من می گوید : من به کمک احتیاج ندارم، به دارو نیازی ندارم. من به بهشت ​​می روم و همه شما به جهنم می روید" یا "من مسیح دوباره متولد شده ام".

تأثیرات فرهنگی بر توهمات  مذهبی 

در سال 2015، در یک فرا تحقیق که بر روی 55 تحقیق قبلی صورت گرفته بود، به بررسی رابطه ی میان توهمات مذهبی و هذیان های مذهبی در سراسر کشورهای جهان پرداخت.

یک مطالعه در ایالات متحده، در سال 2001 نشان داد که: میزان درگیری مذهبی، شدت توهمات مذهبی را پیش بینی می کند. پروتستان ها بیشتر از کاتولیک های رومی هذیان های مذهبی را تجربه می کنند.

در سال 2002 ، یک مطالعه در انگلیس، ارتباط بالاتر اعتقاد مذهبی و اوهام مذهبی را در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی گزارش کرد.

یک مطالعه در سال 2010 در مورد بیماران مسلمان مبتلا به اسکیزوفرنی در پاکستان گفت: که بیماران مذهبی بیشتر احتمال دارد که هذیان مذهبی را تجربه کنند و یا صدای عوامل فوق طبیعی را بشنوند.

بر خلاف این یافته ها، در یک فرا تحلیل  دیگر و مطالعه ای که در سال 2008 بر روی  بیماران اسکیزوفرنیک در لیتوانی انجام شد، "از تجزیه و تحلیل چند متغیری آن ها نتیجه گرفتند که،  دینداری تأثیر مستقیمی بر محتوای  توهمات مذهبی ندارد" و هنوز تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع لازم است.

کوئنیگ گزارش داد که "افرادی که بیماری روانی شدید و مداوم دارند اغلب برای درمان توهمات مذهبی  خود به پزشک مراجعه می کنند. در ایالات متحده، تقریباً 25٪ - 39٪ بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و 15٪ - 22٪ مبتلایان به مانیا و دو قطبی  توهمات مذهبی دارند.

تأثیر دین و توهات مذهبی در اختلالات روان پریشی 

بسیاری از بیماران مبتلا به اختلالات روان پریشی ایمان معنوی را مکانیسم مهمی برای کنار آمدن  با بیماری خود می دانند. برای کسانی که دچار توهمات نیستند، اعتقادات و باورها و فعالیت های مذهبی به عنوان یک مکانیسم دفاعی طبق مطالعات انجام شده و تحقیقات صورت گرفته، برای کنار آمدن با  بیماری ها ارتباط دارد. برعکس، مشخص شده است که داشتن توهمات مذهبی با روند بیماری های جدی و نتایج ضعیف تر همراه و مرتبط است. تحقیقات نشان داده است که، بیماران مبتلا به توهمات مذهبی علائم روان پریشی شدیدتر، سابقه طولانی تری از بیماری وعملکرد ضعیف تر  قبل از شروع یک دوره، روان پریشی را دارند. متوجه شدید که چرا، آگاهی از این تفاوت ها برای پزشکان لازم و ضروری است. پزشکان در ارزیابی بیمار باید باور ها و اعتقادات مذهبی فرد را هم مورد ارزیابی و سنجش قرار دهند و تفاوت میان باورهای قوی مذهبی و توهمات مذهبی را مورد توجه قرار دهند . 

دین، توهم، روان پریشی 

علی رغم تحقیقات متناقض در مورد اینکه، آیا فرهنگ یک کشور بر بروز هذیان های مذهبی تأثیر دارد یا خیر، مطمئناً این یک مبحث مورد علاقه برای مطالعه بیشتر است. اگر موردی هم  وجود داشته باشد که محققان در این مورد اتفاق نظر داشته باشند، این است که، کسانی که با روان پریش ها در ارتباط هستند و با آن ها کار می کنند باید نسبت به اعتقادات مذهبی غیر مغالطه آمیز بیمار حساس باشند و هم در تشخیص آن ها از توهم و هم در ارزیابی میزان کار آمد بودن آن ها برای بیمار توجه داشته باشند.

بیشتر بخوانید

با توجه به مطالب فوق پیشنهاد می گردد مقاله ای تحت عنوان «چگونه با اختلال شخصیت کنار بیاییم؟» را حتما مطالعه نمایدد.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد عوامل مذهبی در اختلال دو قطبی بحث شد. همانطور که گفته شد در اختلال دو قطبی فرد دچار یک سری تغییرات خلقی می شود، حال، عوامل مذهبی در صورتی که از حالت عادی آن خارج شود می تواند باعث افزایش این نوع اختلال در فرد شود. در چنین شرایطی فرد دچار یک سری هذیان های مذهبی می شود.
آیا تا به حال به ارتباط بین عوامل مذهبی و اختلال دو قطبی فکر کرده بودید؟ لطفا دیدگاه و نظرات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) چیست؟ علائم و درمان آن
توهم چیست | بررسی 0 تا 100 اختلال توهم زا
استرس مزمن چیست | شاید شما هم دارای این اختلال باشید؟
اختلال تعادل چیست | علائم و بهترین روش‌های درمان
فوت فتیش چیست | انواع و راه های درمان
بهترین روش های کنترل عصبانیت
شوک روانی چیست | بررسی علائم و راه‌های درمان
اسکیزوفرنی چیست | علل، علائم و روش‌های درمان
تروما چیست | انواع و راه درمان

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید
03 اسفند 1402 09:20

خیلی مفید بود ممنون

19 شهریور 1402 04:22

من تو خونواده مذهبی بزرگ شدم ولی نه خیلی ولی دچار ترس از تاریکی و همین که آدم بزرگی باشم بودم و اینکه چن مدت تو تاریکی خوابیدم ترسم بره بعد یه سال کابوس صدای رادیو و غیره می شنیدم رفتم تو جمع ولی اصلا بلد نیستم چه بگم همه میگن زیاد حرف نزن یا موقع شناس باش تو چهار سالگی ضربه مغزی شدم صورتم کجه و ... کمک میخام😭 هیچ زندگی نکردم همش بی احترامی دیدم شخصیتم شبیه اینه https://www.instagram.com/nobodysausage/ اینستام mehdi.bash62

13 فروردین 1402 20:24

سلام بیماری دو قطبی واقعا بیماری سختی هست بخصوص دوره افسردگی طولانی مدت و اینکه نمی تونی رابطه بین فردی داشته باشی اینکه در خودت و با خودت خود درگیری داری تمام مدت اینکه مثل افراد عادی نمی تونی زندگی رو زندگی بکنی انگار یه جایی از سنت عمرت ایستادی متوقف شدی و فقط تند تند عمرت می گذره همیشه در انتظار این هستی حال تو هم خوب بشه بتونی زندگی کنی مقایسه های ریز خودت به دیگران ودر نتیجه حس ناتوانی و عقب بودنت از افراد عادی داغونت می کنه و اینکه همه چی برات ضرر داره مطالعه راز و نیاز یادگیری مهارتهای زندگی همه و همه باعث افتادن در فاز مانیک میشه

11 فروردین 1402 18:13

متاسفانه این مطالب حقیقت داره...مرز بین دین داری حقیقی و توهم خیییلی باریکه

08 آذر 1401 12:49

سلام من مدتیه که دخترم افسردگی داره ولی هرچی داروهای شیمیایی میخوره برطرف نمیشود میخوام از نابغین مملکتم که فکری هم به حال این افسردها ی دوقطبی بکنن یه رراهی پیدا کنن که این مظولمین هم به زندگیشون برگردن و بتونن مثله دیگران راحت وبدونه دغدغه زندگی کنن بنده خداها همش باید دلروهای خواب اور بخورن ویا یه یه گوشه کز کنن وحرف نزنن وهمه حی بهشون بگن چرا حرف نمیزنه یا چرا بیکاره یاچرا نمیخنده یا چرا کاراش نظم نداره وخلاصه افراد فامیل ودیگران بهشون گیر میدن تورو خدا یه کاری کنید که این بند خداه در بیمارستانهای اعصاب وروان بستری نشن وهم بتونن مثله بقیه زندگی راختی داشته باشن .شما که ژن سرطان خون را رو کشف کردید مرحبا .لطف کنید این ژن افسردگی روهم کشف کنید شما اگر بخواهید میتونید توکل بخدا حتما میتونید کشقش کنید خدا عاقبت بخیرتون کند خیر دنیا واخرت رو ببنید اگر کشقش کزدید حتما در صدا و سیما علام کنید که همه بدونن این پیام رو به مخترین پزشکی برسونید . از طرف یه مادر باتشکر ..ر ... خ شیراز

17 مهر 1401 15:06

وای وای

28 اردیبهشت 1401 10:28

وقتی دیدم نظری نیست تعجب کردم اومدم نظر بدم دیدم نظری ندارم خوده منم عجیبه فقط اینکه مرگ بر انگلیس ققط همین