تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

خیانت زناشویی و آسیب های آن (بخش دوم) مدت مطالعه: 3 دقیقه
محسن گلکار 28 تیر 1399 مدت مطالعه: 3 دقیقه

خیانت زناشویی و آسیب های آن (بخش دوم)

همانطور که در بخش اول مقاله "خیانت زناشویی" مشاهده کردیم، مهمترین مطالب مورد بحث در 5 تیتر جداگانه آورده شده بود که دو تیتر اول(یعنی ماهیت خیانت زناشویی، شیوع خیانت زناشویی)  در مقاله اول - خیانت زناشویی و آسیب های آن(بخش اول)- مورد بررسی قرار گرفت و سه تیتر آخر هم(یعنی ماهیت خیانت زناشویی، شیوع خیانت زناشویی)  در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. بنابراین خواننده محترم قبل از خواندن متن حاضر حتما باید در ابتدا بخش اول مقاله مربوطه را مطالعه نماید.

خیانت کردن

انواع خیانت زناشویی


پژوهش ها انواع متعددی از خیانت‌های زناشویی را مورد تعریف قرار داده‌اند که شامل رابطه ی یک شبه، زن بازی یا دوستی، رابطه‌ی هیجانی، و روابط بلندمدت می‌شوند. اگرچه رابطه‌ی یک شبه خیلی کوتاهتر از روابط بلندمدت است اما افراد اغلب تجارب مشابهی از جمله از دست دادن اعتماد، خشم، بی آبرویی، و سردرگمی را گزارش می‌کنند. 
همچنین نگرانی در خصوص مشکلات مربوط به پیمان بستن عموما ناشی از پذیرفته شدن رابطه یک شبه است. دوستی یا زن بازی نیز به عنوان رابطه جنسی اتفاقی یا غیرمشروع تعریف می شود که اغلب منجر به خیانت به شریک جنسی شده و واکنش هایی شبیه به رابطه یک شبه را (برای مثال، عدم اعتماد، خشم) به دنبال دارد. با این حال چون شخص زن باز معمولا نسبت به نفر سوم رابطه، احساس یا معنایی را گزارش نمی‌دهد اغلب نمی‌تواند متوجه آسیبی شود که به شریک اصلی خود وارد می‌کند. 
روابط نامشروع طولانی مدت به عنوان مخرب‌ترین اعمال در خیانت زناشویی بسته به مدت و ماهیت رابطه مطرح می شوند. علاوه بر این وقتی زوجی که مورد خیانت واقع شده از رابطه‌ی شریک خود مطلع می شود به دنبال این خواهد بود که آیا کل فرایند ازدواج او قانونی و مشروع بوده است یا نه. به عبارت دیگر او به دنبال این است که آیا از اول رابطه‌ی او بر مبنای دروغ و تقلب بنا شده است. البته معمولا بدون توجه به نوع رابطه اثرات مخرب گوناگونی بر ثبات و پایایی روابط به وجود می آید. 

خیانت
دلایل آسیب رسانی خیانت زناشویی


 دروغ گفتن در خصوص رابطه معمولا باعث اثراتی بر عزت نفس شریک مورد خیانت واقع شده و تردید در خصوص ارزش ازدواج می شود و همچنین باعث صرف انرژی زیاد برای پنهان کردن رابطه از شریک اصلی می شود. اثرات عدم صداقت در رابطه از خود رابطه مهمتر است چون بیشتر ازدواج ها در نتیجه‌ی دروغ یعنی مخفی کردن واقعیت و نه افشای آن پایان می یابند. 
روابط خارج از ازدواج معمولا به دلایل گوناگون و اغلب طی سالها مخفی نگه داشته می شوند. زوج هایی که از رابطه ی همسر خود آگاه نبودند و یا انتظار آن را نداشتند به علت وجود مقدار زیادی دروغ در اطراف خود معمولا با احساس سرخوردگی مواجه می شوند. زوج هایی نیز که همسر آنها در خصوص رابطه صادق است ممکن است تلاش او را خالصانه ارزیابی کرده و اجازه ی توضیح دادن بدهند و دیدگاه او را بشنوند.
برخی پژوهشگران معتقدند انسان ها فقط به صورت تک همسری، بی قید و بند، چند زنی و یا چند شوهری زندگی نمی کنند. بلکه راهبردی که شخص در رابطه با همسر گزینی انتخاب می کند وابسته به شرایط است. این شرایط شامل نسبت جنسی در محیط شخص (یعنی نسبت زنها به مردهایی که به دنبال یافتن همسر هستند) ارزش جنسی شخص (تا چه اندازه شخص برای اعضای جنس مخالف مطلوب است) و هنجارهای فرهنگی می شوند. 
تمایل با عنوان اشتیاق یا مقدار آرزوی شخص برای رسیدن به چیزی تعریف می شود. در هیچ فرهنگ یا مذهب شناخته شده ای تمایل برابر نسبت به جفت گیری یا همسرگزینی با افراد دیگر وجود ندارد. در واقع در همه فرهنگ ها در همسرگزینی برخی ترجیح داده می شوند و از برخی افراد پرهیز می شود. تمایل افراد نسبت به یکدیگر در همه عناصر همسرگزینی یک موضوع مرکزی است. یعنی تمایلات ما مشخص می کنند که جذب چه کسانی می شویم و چه کسانی جذب ما می شوند. سرانجام اینکه کسانی که همسرگزینی نکنند نسل شان نیز ادامه نخواهد یافت.

توجه: با توجه به اینکه خیانت زناشویی می تواند به عنوان یک استرس شدید مطرح گردد لازم است تا افراد راهبردهای مدیریت استرس را بیاموزند. جهت اطلاع بیشتر می توانید به تست سبک های مقابله با استرس مراجعه کنید.

درمان خیانت زناشویی و مشکلات آن


محققان بر این ادعا هستند که متخصصین، روابط خارج از ازدواج را جزء مشکل ترین تعارض ها برای درمان می دانند. به علاوه اغلب متخصصین بالینی گزارش می کنند که احساس های مربوط به خیانت های زناشویی با مداخلات مربوط به خوبی درمان نمی شوند. 
پژوهشگران گزارش می کنند که کمک به زوج ها برای فهم کامل علت رفتارهای خارج از ازدواج خود در هنگام کار با خیانت زناشویی در زوجین بسیار مهم است. همچنین لاسترمن (1998) در کتاب خود با عنوان نجات از خیانت زناشویی بر این ادعا است که بحث در خصوص تعارضات مربوط به ازدواج زوجین قبل از روابط خارج از رابطه ی اصلی می تواند بینشی را برای آنها فراهم کند که علل مربوط به گرایش به یک رابطه ی دیگر را درک کنند. 
شواهد؛ یک رویکرد مبتنی بر زوجین را در درمان خیانت زناشویی با تمرکز بر سه مرحله ارائه می دهند:
مرحله ی اول - با گسیختگی هیجانی و رفتاری اولیه که به دنبال افشای رابطه بوجود می آید سر و کار دارد. مرحله ی دوم - بر عواملی که توسط آنها به ایجاد رابطه کمک می کند تمرکز می نماید.
 مرحله ی سوم- شامل رسیدن به تصمیمی در این خصوص است که چگونه زوجین به اتفاق هم یا به تنهایی از رابطه عبور کنند.
 درک عوامل خطرزایی که اغلب منجر به خیانت زناشویی می شود به زوجین و متخصصین بالینی اجازه می دهد که قبل از رفتار خیانت زناشویی دست به مداخله و درمان بزنند. این مداخله می تواند به مشکلات ارتباطی خفیف زوجین کمک نماید و شاید بتواند میزان کلی طلاق را کاهش دهد. 

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید