تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
چگونه دوستیابی آنلاین بر سلامت روان و رفتار تاثیر می گذارد؟ مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 10 تیر 1400 مدت مطالعه: 5 دقیقه

چگونه دوستیابی آنلاین بر سلامت روان و رفتار تاثیر می گذارد؟

در این مقاله می خواهیم در مورد این موضوع صحبت کنیم که چگونه دوستیابی آنلاین بر سلامت روان و رفتار تاثیر می گذارد؟

به هر حال تکنولوژی و رشد روز افزون آن سبب تغییرات گسترده در همه عرصه های سبک زندگی افراد شده است. به همین خاطر در ادامه براساس فهرست مطالب زیر به این موضوع بیشتر می پردازیم:

تکنولوژی و فراگیر شدن دوستیابی آنلاین

تکنولوژی یک تغییر بزرگ از نظر فرهنگی در چگونگی یافتن عشق آغاز کرده است؛ با گذشت زمان، فراگیر شدن دوستیابی آنلاین به سرعت در میان انسان ها افزایش یافته است.

دوست یابی آنلاین، در بیشتر موارد، عادی شده و به عنوان ابزاری برای ایجاد ارتباطات انسانی پذیرفته شده است.  خوب است بدانید که، درآمد حاصل از این صنعت و دفعات استفاده از آن نجومی است.

توجه

آمار و ارقام استفاده شده در این مقاله متعلق به جامعه ایران نمی باشد و این آمار و ارقام متعلق به جوامع غربی است.

آمار و ارقامی در مورد افرادی که از برنامه های دوست یابی استفاده می کنند

برنامه محبوب Tinder تعداد کاربرانش را 57 میلیون کاربر در سراسر جهان را گزارش می کند. و همچنین، تخمین زده می شود که 20٪ از کل آمریکایی ها درگیر دوستیابی آنلاین هستند.

البته ممکن است که این رقم برای شما کم به نظر برسد اما وقتی بدانید که اکثر بزرگسالان آمریکایی شریک و پارتنر دارند، این رقم دیگر کم نیست. 

براساس مرکز تحقیقات پیو، تنها  30٪ از آمریکایی ها تنها و مجرد هستند. (یعنی ازدواج نکرده اند، زندگی مشترک ندارند یا در یک رابطه متعهدانه هم نیستند).

از آمریکایی هایی که اخیراً ازدواج کرده اند، بیش از 30٪ از آن ها از طریق اینترنت با هم آشنا شده اند و ملاقات کرده اند.

در استرالیا، که یکی از نزدیکترین رقبای جهانی آمریکا برای دوستیابی آنلاین است، یک نظرسنجی در سال 2017 بر روی 14000 زوج تازه ازدواج کرده یا نامزد، انجام شد که طی این نظر سنجی، از هر 5 نفر 1 نفر با استفاده از برنامه های دوستیابی آنلاین با یکدیگر ملاقات کردند. 

بیشتر ملاقات کننده های اینترنتی بین 18 تا 34 سال هستند و اکثریت آن ها بین 18 تا 24 سال هستند.

اخیراً ایجاد ارتباط در کسانی که به دنبال ایجاد یک رابطه ی عاشقانه مجازی هستند که بین 45 تا 55 سال دارند، 60٪ افزایش یافته است. استفاده از برنامه های همسریابی برای افراد بالای 55 سال در سال های اخیر دو برابر شده است.

چرا مردم از برنامه های دوست یابی استفاده می کنند یا استفاده نمی کنند؟

مردم دلایل متعددی را برای استفاده از سایت ها و یا برنامه های دوست یابی و همسریابی ذکر کرده اند که در این میان می توان به دلایلی مانند یافتن یک شریک زندگی برای رابطه طولانی مدت و یافتن فردی برای برقراری رابطه جنسی و ... را ذکر کرد؛ همچنین این افراد گفته اند که جدایی در این نوع ارتباطات راحت تر است.

از سوی دیگر، برخی به دلایل دیگری ترجیح می دهند در استفاده از برنامه های دوستیابی شرکت نکنند.

کسانی که از این برنامه ها استفاده می کنند

چهل و نه درصد از کاربران برنامه های  آنلاین گزارش می دهند که، به دنبال ازدواج هستند در حالی که 47٪ گزارش می دهند که آن ها به طور خاص به دنبال رابطه جنسی غیر رسمی هستند.

در یک مطالعه، شرکت کنندگان خاطرنشان کردند که آن ها از برنامه های همسریابی برای تأیید اعتبار و ارزش شخصیت خود استفاده می کنند.

40% از گزارش دهندگان آنلاین گزارش می دهند که حضور در یک سایت دوست یابی بر عزت نفس آن ها تأثیر مثبت داشته است.

کسانی که از این برنامه ها استفاده نمی کنند

افرادی که استفاده از نظر سنجی دوستیابی آنلاین را انکار کرده اند دلایلی را بیان کردند مانند اینکه، به هیچ وجه به دنبال شریک زندگی نیستند، که این شایع ترین دلیل در میان این افراد است.

دیگران اظهار داشتند که ملاقات با مردم را به روش های دیگر ترجیح می دهند، بی اعتمادی به افراد بصورت آنلاین یا اینکه احساس می کنند ملاقات بصورت آنلاین منجر به نوعی رابطه می شود که در آن علاقه ای وجود ندارد، از دلایل دیگر این افراد است.

مردم در برنامه های دوست یابی به دنبال چه چیزی می گردند؟

مواردی مانند نزدیکی جغرافیایی، سن و سطح تحصیلات علاوه بر ظاهر برای ملاقات کنندگان آنلاین مهم است. با این حال، اگر آقایان یک شریک زندگی را به صورت بالقوه جذاب بدانند، مردان کمتر به معیارهای از پیش تعیین شده خود پایبند می شوند.

اکثر ملاقات کنندگان  آنلاین سرانجام حداقل با یک نفر رو در رو ملاقات می کنند، در حالی که 22٪ هرگز ترتیب جلسه ملاقات با کسی را نمی دهند.

چهل درصد کاربران گزارش می کنند که حداقل یک رابطه داشته اند که، آن را "جدی" با شخصی که به صورت آنلاین ملاقات کرده اند، توصیف می کنند.

معایب دوست یابی و قرار ملاقات آنلاین

چهل و نه درصد از کاربران مبتلا به اختلال خلقی از قبل گزارش داده اند که استفاده از دوستیابی آنلاین علائم افسردگی آن ها را تشدید کرده است، در حالی که 20٪ اظهار داشتند که قرار ملاقات آنلاین در واقع برای روحیه آن ها مفید بوده است.

پریشانی روانشناختی

افرادی که از برنامه های دوست یابی استفاده می کنند، بیشتر دچار پریشانی، اضطراب یا افسردگی می شوند. در واقع، کاربران برنامه های دوست یابی در مقایسه با غیر کاربران با سه برابر فشار روانی مواجه هستند.

اگر کاربر برنامه همسریابی بیشتر اوقات در برنامه های همسریابی (به عنوان مثال استفاده روزانه) و برای مدت زمان طولانی تر در این برنامه ها باشد، این رقم افزایش می یابد.

آن دسته از کاربرانی  که به دنبال تأیید اعتبار هستند، در برابر طرد شدن آسیب پذیرتر و حساس ترند یا تحت تأثیر توجه مثبت دیگران قرار می گیرند. مطالعات نشان می دهد که جستجوی اعتبار و ارزش، چه از طریق دوست یابی آنلاین و چه از طریق رسانه های اجتماعی با پریشانی عاطفی ارتباط دارد.

تصویر بدنی بد و ضعیف

دوست یابی آنلاین همچنین با تصویر بد بدن یا استفاده از روش های ناسالم کاهش وزن مانند استفاده از ملین یا استروئیدهای آنابولیک همراه است.

با وجود این ها، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد دوست یابی آنلاین در واقع به شکل گیری تصویر بدنی مثبت از خود کمک می کند.

چگونه دوستیابی آنلاین می تواند الگوی دوست یابی را تغییر دهد؟

به نظر می رسد آن دسته از افرادی که ممکن است با برقراری ارتباط شخصی یا برقراری روابط عاشقانه با دوست یابی متعارف مشکلاتی داشته باشند و با این مشکلات دست و پنجه نرم کنند، دوست یابی آنلاین برای آن ها دارای مزیت است.

استفاده از این بستر دوست یابی در بین کسانی که اضطراب اجتماعی دارند و کسانی که به اختلال طیف اوتیسم (ASD) مبتلا هستند بیشتر است.

فرهنگ هوک آپ

هوک آپ به عنوان برقراری رابطه و برخورد جنسی بدون تعهد با یک شریک غیر رمانتیک تعریف می شود. میزان دقیق هوک آپ ناشناخته و نامعلوم است اما تصور می شود این رفتار به ویژه در سنین 15 تا 24 سال معمول باشد.

سالانه، این جمعیت، مسئول 50٪ از کل عفونت های مقاربتی (STI) است و گزارش ها نشان می دهد که، کمتر از 50٪ از افراد از کاندوم و سایر لوازم بهداشتی در برقراری رابطه استفاده می کنند.

قرار ملاقات آنلاین در برابر قرار ملافات حضوری

یک مطالعه جالب در تلاش برای درک چگونگی تأثیر تکنولوژی بر تعاملات دوستیابی، مقایسه دوستیابی آنلاین با روش های متداول ملاقات مانند ملاقات در مهمانی ها و محل کارو ..انجام شده است.

ارتباط از نوع هوک آپ، به شدت با مصرف الکل در ارتباط است، به طوری که بیش از 70٪ زنان در سنین 18 تا 29 سالگی مسمومیت الکلی را در زمان هوک آپ اعلام کرده اند. این امر عواقب منفی احتمالی رفتار جنسی مرتبط با الکل مانند افزایش خطر تجاوز جنسی را نیز به همراه دارد.

ملاقات آنلاین با کسی، به میزان قابل توجهی مصرف الکل با پارتنر و میزان مسمومیت را در بین زنان کاهش می دهد.

نکته

به نظر می رسد هیچ تفاوتی در نحوه شکل گیری رابطه در ابتدا میان کسانی که برای اولین بار یکدیگر را در جایی ملاقات کرده اند و کسانی که رابطه ای به شکل هوک آپ داشته اند، وجود ندارد. عامل اصلی در برقراری رابطه در هر نوع رابطه ای، مکان شکل گیری آن رابطه است.

  جمع بندی ای سنج

در نهایت در رابطه با موضوع مطرح شده باید گفت امروزه برقراری رابطه و دوستیابی به صورت آنلاین بسیار شایع است و تبدیل به یک جریان بزرگ میان انسان ها در جوامع مختلف شده است.

به فرض مثال، بیش از نیمی از بزرگسالان مجرد آمریکایی از دوست یابی آنلاین استفاده می کنند.

البته ممکن است که افرادی وجود داشته باشند که معتقدند دوست یابی آنلاین صرفا برای سرگرمی است و در این روش روابط جدی و پایدار بی معنی است؛ اما در واقع اینگونه نیست و دوست یابی آنلاین هم مزایایی برای افراد به همراه دارد.

آیا تا به حال تجربه دوستیابی آنلاین داشته اید؟ چه پیامدهایی را در این زمینه تجربه کرده اید؟ لطفاً دیدگاه و تجربیات ارزشمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

تبعیض جنسیتی چیست | انواع و روش مقابله
بررسی 0 تا 100 سندروم پیش از قاعدگی ( PMS)
پورنوگرافی چیست | بررسی تاثیر مخرب آن بر مغز انسان
راه های افزایش میل جنسی زنان
ماری جوانا یا گل چیست | آیا فوایدی هم دارد؟
بررسی رابطه جنسی قبل از ازدواج | مزایا و معایب آن

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید