تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

تست تشخیص اوتیسم منتشر شد

پست وبلاگی
زندگی بعد از طلاق را چگونه سرو سامان بدهیم؟ مدت مطالعه: 5 دقیقه
ای سنج 20 آذر 1398 مدت مطالعه: 5 دقیقه

زندگی بعد از طلاق را چگونه سرو سامان بدهیم؟

بهبودی پس از جدایی، ماه ها و حتی سال ها طول می کشد و حتی ممکن است پس از مدت ها نیز، آثار این اتفاق همچنان باقی بماند. اینکه چه مدت پس از طلاق شما به زندگی عادی خود باز خواهید گشت، به عوامل زیادی از جمله شیوه ی جدایی، دعواها و تنش هایی که داشته اید و … بستگی دارد؛ اما به طور معمول یک تا دو سال این اتفاق به طول می انجامد.
در این مقاله در مورد زندگی پس از طلاق و سر و سامان دادن آن صحبت می کنیم.

بعد از طلاق چه اتفاقی میوفتد؟

فردی که طلاق می گیرد، پس از جدایی ممکن است خود را یک فرد شکست خورده بداند؛ تجربه احساساتی مانند غم و اندوه، ناامیدی و یاس در این دوره طبیعی بوده است.
فرد ممکن است استرس داشته باشد و آینده زندگی خود را مبهم و نامعلوم ببینید اما گذشت زمان به فرد در جهت کنار آمدن با شرایط کمک می کند.

چگونه بعد از طلاق قوی باشیم؟

ساده و صمیمی به شما می گوییم، فکر نکنید طلاق پایان زندگی شما می باشد؛ ممکن است در این دوره دچار دلتنگی پس از جدایی بشوید یا از اینکه طلاق گرفته اید پشیمان بشوید که این موارد طبیعی است حتی ممکن است برای مدتی فقدان همراهی و تجربه های مشترک را تجربه کرده یا از نظر مالی، عاطفی، اجتماعی حامی نداشته باشید و حتی امید و انگیزه کافی برای ادامه زندگی در خود پیدا نکنید؛ اما پس از گذشت زمان و کنار آمدن با شرایط بهترین کار این است که شما برای رشد و توسعه فردی خود زمان بگذارید تا یک فرد قوی پس از طلاق و جدایی باشید و خودآگاهی، خودشناسی و توسعه فردی جز مواردی است که به شما در زمینه محکم، مستقل و قوی بودن کمک کرده و منجر به حرکت رو به جلوی شما می شود.

ورود به اندوه پس از جدایی و طلاق

درست همانند زمانی که یک فرد عزیز را از دست می دهیم و سوگ را تجربه می کنیم، پس از طلاق هم فرآیند مشابهی با فرآیند سوگ تجربه می شود؛ فرد در این مرحله ممکن است دچار حالاتی نظیر حالات زیر شود:

  • انکار؛ فرد برای کنار آمدن با مشکل خود دائما جدایی اش را انکار کند.
  • خشم؛ فرد از خودش و از فرد مقابل عصبانی است و خود یا او را مقصر تمام اشتباهاتی می داند که تجربه کرده اند.
  • مذاکره و چانه زنی؛ فرد طلاق خود را می پذیرد و سعی می کند راه حلی برای جبران اتفاقات گذشته پیدا کند و از راه منطق مسائل کنونی اش را حل کند.
  • افسردگی؛ فرد در این مرحله دچار افسردگی، ناراحتی، غم و اندوه می شود و از دیگران کناره گیری می کند.
  • پذیرش؛ در نهایت می پذیرد که از فرد مقابل جدا شده است و باید مسیر جدیدی از زندگی را آغاز کند و به تنهایی قدم بردارد.

چه مواردی در زندگی پس از طلاق تجربه می شود؟

نتایج مطالعات نشان می دهد، افراد پس از جدایی دچار برخی احساسات و عواطف و حالات می شوند و پس از سپری کردن این شرابط، دوباره به زندگی عادی خود برمی گردند:

  1. حس انکار و نپذیرفتن واقعیت
  2. ترس از زندگی پیش رو و آینده مبهم
  3. فرار کردن از واقعیت
  4. تجربه احساس تنهایی
  5. تمایل به برقراری رابطه ها و ادامه دادن دوستی های گذشته
  6. احساس گناه از جدایی
  7. اندوه پس از جدایی
  8. خشم پس از جدایی
  9. رها کردن زندگی گذشته
  10. تلاش برای برگرداندن عزت نفس و اعتماد به نفس
  11. عبور کردن از زندگی گذشته
  12. اعتماد کردن به افراد دیگر
  13. تلاش برای استقلال و هدفمندی و آزادی

پذیرش طلاق

اشتباهات بعد از طلاق

طلاق با خود بحران عاطفی به همراه دارد؛ افراد در شرایط بحران و سختی می توانند اشتباهات نا به جا داشته باشند؛ برخی از اشتباهاتی که افراد می توانند در این دوره مرتکب شوند؛ عبارت است از:

  • نپذیرند که رابطه تمام شده است و سعی بر برقراری ارتباط مجدد با فرد مقابل داشته باشند.
  • از اشتباهات خود درس نگیرند و به دنبال تکرار دوباره آن باشند.
  • به عقب برگردنند و به گذشته نگاه کنند و آن را مرور کنند.
  • بدون کنار آمدن با اتفاقات گذشته و احساسات خود و از روی لجبازی فرد جدیدی را وارد زندگی خود کنند.
  • خودشان را فراموش کرده و فکر کنند با طلاق زندگی آن ها به پایان رسیده است.
  • به دلیل فرار از تنهایی خیلی زود ازدواج مجدد داشته باشند.
  • و...

زندگی پس از طلاق

راهکارهای کنار آمدن با طلاق پس از جدایی 

در این قسمت برای شما توصیه هایی را ذکر می کنیم تا این مراحل را به شیوه ی بهتری سپری کنید.

  • بپذیرید که از همسر خود جدا شده و زندگی جدیدی را شروع کرده اید؛ بپذیرید که این تصمیم چه از جانب شما بوده باشد چه از جانب همسرتان، اکنون هر دو نفر شما طلاق گرفته اید.
    هیچ کس از روز اول ازدواج، به جدایی فکر نمی کند اما با این حال، حدود پنجاه درصد ازدواج ها به طلاق می انجامند. قطعاً این چیزی نیست که شما می خواستید اما با این حال، الان شبیه یک مرگ تدریجی آن را احساس می کنید.اولین قدم برای بهبودی و خروج از این وضع، پذیرش طلاق است.
  • احساسات خود را شناسایی کنید؛ قبل از شروع رابطه ی جدید وقت بگذارید تا احساسات ناخوشایندی که به واسطه ی طلاق و جدایی احساس می کنید را از راه درست بیان کرده و به تحلیل آن ها بپردازید. همچنین از پشتیبانی های لازم برای رویارویی با این اتفاق برخوردار شوید. برای مثال شما می توانید به روانشناس مراجعه کنید، عضو گروه ها ی پشتیبانی طلاق شوید، مراقبه کنید و … .در این مرحله سعی نکنید تا خود را مجبور به انجام کاری کرده و یا تصمیم جدی بگیرید؛ زمان دهید! ممکن است به سبب احساساتی که تجربه می کنید، هنوز آمادگی یک تصمیم جدی را نداشته باشید.
  • رابطه جدید را بلافاصله شروع نکنید؛ ممکن است که الان تمایل داشته باشید تا رابطه ی جدیدی را شروع کنید اما بهتر است در بحران هایی که تجربه می کنید، تصمیمیات بزرگ نگیرید!ممکن است اولین باری که فهمیدید طلاق تنها گزینه است، به خودکشی فکر کرده باشید اما می دانید که آن تصمیم اشتباه و بسیار احساسی بوده است. الان و در این شرایط، اولویت بازگرداندن زندگی عادی خود و فرزندانتان به حالت عادی است.
  • خودتان و همسر سابق خود را ببخشید؛ مقوله ی طلاق و بخشش، با یکدیگر دو اتفاق بسیار سخت هستند اما شما با این کار آرامش را به خود هدیه می دهید.
  • خودشناسی یکی از موثر ترین کارهایی است که در این دوران می توانید انجام دهید؛ مطالعه ی کتاب های خودشناسی، شرکت در این گونه کلاس ها و حتی آزمون های خودشناسی کمک زیادی به شما خواهد کرد.
    در این راستا تیم ای سنج به شما آزمونmbti را پیشنهاد می کند؛ شما پس از انجام این آزمون و دریافت تفسیر اختصاصی آن قادر خواهید بود تا به شناخت بیشتری از ابعاد وجودی خود، دست یابید.
  • به خودتان اجازه غمگین بودن بدهید؛ به پایان رسیدن ازدواج و مسیر مشترک یک زوج، سخت و طاقت فرسا است؛ حتی اگر زوجین با رضایت خود از یکدیگر جدا شده باشند و جدایی را راه حل مشکلاتشان بدانند، باز هم ممکن است روزهای سختی را پس از جدایی سپری کنند.پس به خودتان زمانی برای کنار آمدن با جدایی بدهید و خودتان را از تجربه احساساتی مانند غم و اندوه منع نکنید.
  • یک دفترچه یادداشت داشته باشید؛ تا در آن در مرد روزهایی که گذرانده اید و چالش های عاطفی خود بنویسید چرا که این کار باعث کمتر شدن اضطراب و نگرانی شما می شود و خلق و خوی شما را به مرور زمان بهبود می بخشد.
  • به دوستان خود نزدیک شوید؛ درک می کنیم که ممکن است در این دوران حال و حوصله نداشته باشید یا به دنبال تنها بودن باشید؛ اما سعی کنید از دوستان مورد اعتماد خود کمک بخواهید و به آن ها تکیه کرده و زمانی را با آن ها سپری کنید.
  • از یک متخصص سلامت روان کمک بگیرید؛ گاهی گره مشکلات زندگی به دست یک فرد آگاه و متخصص باز می شود؛ اگر احساسات ضد و نقیض دارید یا نمی توانید با چالش های روز های پس از جدایی کنار بیایید، بهترین کار مراجعه به روان شناس و شرکت در جلسات مشاوره است.
  • دوستان جدید پیدا کنید و دایره ارتباطات خود را محدود نکنید؛ ممکن است پس از جدایی نتوانید ارتباط خود را با دوستان دوران متاهلی ادامه دهید و یا فکر کنید شما دیگر آن آدم سابق نیستید!اما معاشرت با افراد جدید به شما در کنار آمدن بهتر با شرایط کمک می کند؛ به جای منفی بافی و دوری از دیگران، به سمت تجربه های جدید بروید.
  • در مورد مسائل مالی، هوشمندانه عمل کنید؛ یکی از راه هایی که به شما در کنار آمدن با جدایی کمک می کند، استقلال مالی و رسیدگی به امور مالی می باشد؛ مسئولیت امور مالی خود را مجددا برعهده بگیرید و اگر از قبل هم شاغل بودید، از دنیای کار فاصله نگیرید.
  • برای خودتان وقت بگذارید؛ می توانید مجرد بودن را دوباره جشن بگیرید و زمانی را برای خودتان یا فرزندانتان بگذارید و به یک سفر یا مهمانی یا تفریح یک روزه بروید. زمانی را برای رشد و توسعه فردی در نظر بگیرید؛ فکر نکنید که با جدایی و طلاق باید خودتان را فراموش کنید؛ برای خودتان وقت بگذارید و زمانی را صرف یادگیری مهارت های جدید و رشد و توسعه فردی کنید.
  • به خواسته های خود توجه کنید؛ خودتان را فراموش نکنید؛ هنوز هم می توانید برای خود و خواسته هایتان زمان صرف کنید و به خودتان توجه کنید. به دنبال علایق قبلی خودتان بروید و کارهایی را انجام دهید که شما را خوشحال و شاد می کند.
  • مصرف الکل یا برخی مواد مخدر ممنوع است؛ فکر نکنید مصرف الکل، سیگار یا برخی دیگر از مواد مخدر باعث تسکین رنج شما می شود؛ ممکن است در کوتاه مدت احساس بهتری داشته باشید اما پیامدهای منفی مصرف آن در بلند مدت غیر قابل انکار است؛ مصرف الکل و مواد مخدر هیچ کمکی به شما نخواهد کرد.
  • زندگی سالم را انتخاب کنید؛ ورزش کردن می تواند به شما کمک کند؛ غذای سالم بخورید، ورزش کنید، معاشرت های سازنده داشته باشید و سبک زندگی خود را اصلاح کنید و خواب خوب و کافی را فراموش نکنید.
  • وظایف جدید قبول کنید؛ باید بتوانید در این دوره همانند زندگی متاهلی وظایف جدید قبول کنید و کارهایی را انجام دهید که برای شما خوشایند است.
  • اعتماد به نفس خود را افرایش بدهید؛ بدانید که شما ارزشمند هستید و باید عزت نفس خود را حفظ کنید و فکر نکنید که یک فرد شکست خورده هستید.
  • صداقت داشته باشید؛ لازم نیست نقاب یک فرد قهرمان یا قربانی را به چهره خود بزنید؛ شرایط فعلی خود را بپذیرید، اشتباهات خود را بررسی کنید و صادقانه با شرایط کنونی خود برخورد کنید و سعی نکنید خود یا دیگران را فریب دهید.

جمع بندی ای سنج

در این مقاله در مورد زندگی پس از طلاق و راهکارهای کنار آمدن با آن و سر و سامان دادن زندگی اشاره کردیم. افراد پس از جدایی دچار احساسات مختلف می شوند و می توانند طلاق را به منزله شکست در نظر بگیرند. اما تلاش برای توسعه فردی از مهم ترین چیزهایی است که به شما در کنار آمدن با جدایی و حرکت رو به جلو کمک می کند.

آیا مطالعه مقاله فوق برای شما مفید واقع شد؟ لطفا نظرات، دیدگاه و پیشنهادات ارزشمندتان را با ما در میان بگذارید. 

اصطلاحات مهم این مقاله

جهت نمایش بیشتر اصطلاحات کلیک نمایید

سوالات متداول

  • برخی از اشتباهاتی که افراد پس از طلاق مرتکب آن می شوند، کدام است؟

    • نپذیرند که رابطه تمام شده است و سعی بر برقراری ارتباط مجدد با فرد مقابل داشته باشند. از اشتباهات خود درس نگیرند و به دنبال تکرار دوباره آن باشند. به عقب برگردنند و به گذشته نگاه کنند و آن را مرور کنند. و...
  • افراد پس از جدایی و طلاق چه احساساتی را تجربه می کنند؟

    • تجربه احساساتی مانند غم، اندوه، استرس و یاس و... طبیعی و شایع است.
  • بعد از طلاق چه اتفاقاتی برای فرد رخ می دهد؟

    • فردی که طلاق می گیرد، پس از جدایی ممکن است خود را یک فرد شکست خورده بداند؛ تجربه احساساتی مانند غم و اندوه، ناامیدی و یاس در این دوره طبیعی بوده است. فرد ممکن است استرس داشته باشد و آینده زندگی خود را مبهم و نامعلوم ببینید اما گذشت زمان به فرد در جهت کنار آمدن با شرایط کمک می کند.
لطفا امتیاز خود را برای این محتوا ثبت کنید